4 anledningar för att göra portömning regelbundet.

Portömning behandling med Yellow Rose
Portömning är en behandling som syftar till att rengöra porerna och avlägsna orenheter från huden. Här är några skäl till varför det kan vara fördelaktigt:

1. Förbättrad hudtextur: Portömning kan bidra till en jämnare hudtextur genom att avlägsna överflödigt talg och döda hudceller.

2. Minskar risken för akne: Genom att rensa porerna minskar du risken för att talg och bakterier ska bli instängda, vilket kan bidra till att förebygga akne.

3. Förbättrar absorption av produkter: En ren hud absorberar hudvårdsprodukter mer effektivt. Efter portömning kan produkter som serum och fuktighetskrämer absorberas bättre.

4. Förhindrar bilda av pormaskar: Regelbunden portömning kan minska risken för att pormaskar ska bildas och därmed förhindra framtida hudproblem.

Hur ofta man bör göra portömning beror på ens hudtyp och behov. Det är dock viktigt att inte överdriva, eftersom för frekventa behandlingar kan irritera huden. En gång i månaden kan vara en bra riktlinje för de flesta.

När du genomgår portömning bör du:

  • Rådgöra med en hudvårdsspecialist: De kan anpassa behandlingen efter din specifika hudtyp och behov.

  • Undvika överdriven användning: För frekvent portömning kan leda till överdriven torrhet eller irritation.

  • Följa upp med hudvård: Använd lugnande och återfuktande produkter efter behandlingen för att hålla huden i balans.

  • Skydda huden: Använd solskydd för att undvika överexponering av solen efter behandlingen.

 

För en effektiv portömning kan följande Yellow Rose hudvårdsprodukter vara användbara:

1. Yellow Rose Face Wash Cleanser 200 eller 500 ml: En rengöringsprodukt som hjälper till att avlägsna överflödigt olja och orenheter, vilket kan förbereda huden för portömning.

2. Yellow Rose AHA Kemisk peeling Gel: Ett exfolierande gel som kan användas för att mjukgöra huden och underlätta avlägsnandet av döda hudceller och överflödiga porer.

3. Yellow Rose Papaya Peel-off Mask: En mask som kombinerar exfolierande egenskaper med ljusgivande effekter, vilket kan vara fördelaktigt för hudens textur och lyster.

4. Yellow Rose Astringente A Serum 3ml och Astringente Mask: Ett serum med ljusgivande egenskaper som kan bidra till att minska synligheten av porer och ge huden en jämnare ton.

5. Yellow Rose Normalisante Cream 50 ml: En balanserande kräm som kan användas efter portömning för att återfukta och lugna huden samtidigt som den hjälper till att reglera oljeproduktionen.

Innan du använder några nya produkter eller genomgår portömning är det alltid klokt att rådgöra med en hudvårdsspecialist för att anpassa behandlingen till dina individuella behov och hudtyp. Kontakta oss direkt för en online konsultation via Whatsapp +4670 482 5115 

Tillbaka till bloggen